Agressietraining Almelo

Helaas krijgen hulpverleners tegenwoordig regelmatig te maken met agressief gedrag. Daarom is het erg belangrijk dat je als zorgverlener weet hoe je adequaat op zulk gedrag reageert. Wat werkt de-escalerend en in hoe kun je jezelf in geval van nood beschermen? Dit soort kennis en vaardigheden doe je op tijdens deze agressietraining die speciaal gericht op zorgmedewerkers uit de regio Almelo.

Wat leer je tijdens de agressietraining in Almelo?

Agressief gedrag kan veel verschillende vormen aannemen. Je kunt te maken krijgen met fysieke agressie, maar ook verbale agressie komt veel voor. Daarnaast kan het gaan om bijvoorbeeld intimidatie of ander grensoverschrijdend gedrag. De bedreigende situaties kunnen sterk van elkaar verschillen. Daarom leer je in deze agressietraining eerst om het ongewenste gedrag te observeren, te analyseren en te benoemen. Je krijgt handvaten om de-escalerend op te treden, zodat situaties niet verder uit de hand lopen. Dit vergroot de veiligheid op de werkvloer.

In sommige situaties is de-escalerend optreden helaas niet voldoende. Daarom besteden we in de agressietraining voor zorgmedewerkers ook aandacht aan het beschermen van jezelf. We leren je fysieke vaardigheden aan waarmee jij jezelf in geval kunt nood kunt beschermen. We hopen dat je deze vaardigheden nooit nodig zult hebben, maar het is beter om ze toch te kennen.

Een training speciaal voor jouw situatie

De zorg is een brede sector en de ene doelgroep vraagt om een andere aanpak dan de andere doelgroep. Daarom laten we deze training altijd aansluiten op de werkomstandigheden en de doelgroep waarmee jij als hulpverlener werkt. We kijken naar de wet- en regelgeving waarmee jij in je werk te maken hebt en laten de training aansluiten op de geldende protocollen van jouw werkgever. Dit zorgt dat je zoveel mogelijk kennis en ervaring op doet tijdens de training die je ook echt in jouw dagelijkse werk kunt inzetten.

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden?