Agressietraining Hengelo

Het zou niet moeten mogen, maar helaas is agressief gedrag in de zorg aan de orde van de dag. Als zorgverlener is het daarom erg belangrijk dat je weet hoe je met grensoverschrijdend en ongewenst gedrag omgaat. Een agressietraining in Hengelo, speciaal gericht op hulpverleners kan hier goed bij helpen. Tijdens deze training leer je de situatie inschatten en zo mogelijk de-escaleren. Maar ook jezelf beschermen in het geval van een bedreigende situatie komt aan bod. Zo vergroot deze training jouw veiligheid op de werkvloer.

Wat leer je tijdens de agressietraining?

We besteden we veel aandacht aan het observeren, analyseren en benoemen van ongewenst gedrag. Met ongewenst gedrag bedoelen we verbale of fysieke agressie, intimidatie of andere grensoverschrijdende gedragingen. Als je het gedrag herkent, kun je er sneller en beter op ingrijpen. Ook aan de-escalatie technieken besteden we de nodige aandacht. In een dreigende situatie is het belangrijk dat je weet hoe je veilig kunt de-escaleren. 

Ook leren we je hoe je jezelf kunt beschermen in het geval dat de-escalatie niet meer mogelijk is. Hierbij kijken we altijd naar jouw specifieke werkomgeving en doelgroep, zodat we de kennis en vaardigheden kunnen toespitsen op jouw dagelijkse realiteit. Zo is deze agressietraining het meest waardevol voor jou en jouw omgeving.

Is deze training wat voor jou?

Ben jij een zorgmedewerker in de omgeving Hengelo en krijg je regelmatig te maken met agressief of ander ongewenst gedrag? Dan kan deze agressietraining heel waardevol voor je zijn. Adequaat reageren in een bedreigende situatie is zowel voor je eigen veiligheid als voor de veiligheid van patiënten, cliënten, collega’s en omstanders enorm belangrijk. In de zorg krijg je dagelijks met veel verschillende mensen en situaties te maken. Veel is hierbij afhankelijk van de doelgroep waarmee je werkt. Daarom zal de agressietraining altijd op jouw specifieke situatie worden toegespitst.

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden?