Weerbaarheidstraining Almelo

Ben jij een zorgmedewerker in de omgeving van Almelo en krijg je regelmatig te maken met grensoverschrijdend gedrag? Dan is een weerbaarheidstraining in Almelo speciaal gericht op zorgmedewerkers wat voor jou. Het herkennen en aangeven van jouw grenzen is nodig om je werk goed te kunnen uitvoeren. De manier waarop je dit doet, heeft veel invloed op het verloop van de situatie. Een weerbaarheidstraining kan je hierbij helpen. 

Wat leer je in deze weerbaarheidstraining?

In een weerbaarheidstraining leer je om steviger in je schoenen te staan. Je leert om voor jezelf op te komen, waardoor je beter op diverse situaties kunt reageren. Deze weerbaarheidstraining is speciaal gericht op medewerkers in de zorg. In de zorg komen er helaas regelmatig situaties voor waarin iemand grensoverschrijdend gedrag vertoont. Dit kan agressief gedrag zijn, maar ook bijvoorbeeld intimidatie komt zeker voor. Het kan dan als zorgmedewerker lastig zijn om jouw grenzen aan te geven, terwijl dit wel enorm belangrijk is. Dit is precies waar de weerbaarheidstraining bij kan helpen.

Het aangeven van jouw grenzen begint bij het tijdig herkennen van je eigen grenzen. Hier beginnen we dan ook mee. Daarna leer je om de grenzen duidelijk aan te geven. Respect voor de ander is hierbij belangrijk. De manier waarop jij je opstelt maakt veel uit voor het resultaat. Daarom besteden we ook de nodige aandacht aan het effect van jouw houding en uitstraling. Hiervoor gebruiken we diverse mentale en fysieke werkvormen. Deze helpen ook bij het vergroten van jouw eigenwaarde. Dit alles tezamen zorgt ervoor dat jij steviger in je schoenen komt te staan, waardoor jij in grensoverschrijdende situaties beter weet te handelen.

Is deze training wat voor jou?

Voel jij je niet altijd zeker in jouw handelen? Twijfel je over hoe je moet reageren op grensoverschrijdend gedrag? Of wil je gewoon zekerder in je schoenen staan op de werkvloer? En ben je ook nog een medewerker in de zorg in (de omgeving van) Almelo? Dan kan deze weerbaarheidstraining jou zeker helpen. Zo vergroot jij jouw gevoel van veiligheid op de werkvloer.

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden?