Weerbaarheidstraining Deventer

Ben jij werkzaam in de zorg in (de omgeving van) Deventer en wil jij jouw gevoel van veiligheid op de werkvloer vergroten? Dan is een weerbaarheidstraining speciaal gericht op zorgmedewerkers wat voor jou. Tijdens deze weerbaarheidstraining ga je aan de slag met het herkennen en communiceren van jouw eigen grenzen. Hoe moet je handelen in het geval van grensoverschrijdend gedrag? En welke invloed hebben jouw houding en uitstraling op de situatie? Aan de hand van diverse fysieke en mentale werkvormen ga je met deze thema’s aan de slag.

Waarom een weerbaarheidscursus voor de zorg?

Als zorgmedewerker krijg jij dagelijks te maken met veel verschillende mensen en situaties. Helaas verlopen niet alle contacten even prettig en regelmatig krijgen zorgmedewerkers te maken met grensoverschrijdend gedrag. Dit gedrag kan diverse vormen aannemen. Denk bijvoorbeeld aan intimidatie of verbale of fysieke agressie. Als medewerker is het voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van de omgeving, belangrijk dat jij weet hoe je in zulke situaties moet handelen. Hoe sterk jij in je schoenen staat, heeft veel invloed op het verloop van de situatie. Hierbij kan een weerbaarheidstraining erg waardevol zijn.

Wat leer je tijdens deze weerbaarheidstraining?

Tijdens de weerbaarheidstraining in Deventer ga je met diverse thema’s aan de slag. Het herkennen van jouw eigen grenzen is een belangrijk uitgangspunt. Pas als jij weet waar je grenzen liggen, kun je ze immers communiceren. Na het herkennen van jouw grenzen gaan we aan de slag met het durven aangeven van die grenzen. Hierbij is respect richting de ander erg belangrijk. Zo komen we ook direct bij het volgende thema: jouw houding en uitstraling. Non-verbale communicatie is van grote invloed op het verloop van een situatie. Door middel van diverse werkvormen maken we je bewust van de signalen die je zendt en leren we je om je houding en uitstraling aan te passen aan de situatie. Deze kennis en ervaring kun je direct in jouw dagelijkse werk inpassen, waardoor je de veiligheid op de werkvloer vergroot.

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden?