Weerbaarheidstraining Drenthe

Ben jij werkzaam in de zorg in (de omgeving van) Drenthe en wil jij jouw gevoel van veiligheid op de werkvloer vergroten? Dan is een weerbaarheidstraining speciaal gericht op zorgmedewerkers wat voor jou. Tijdens deze training ga je aan de slag met het herkennen en communiceren van jouw eigen grenzen. Hoe moet je handelen in het geval van grensoverschrijdend gedrag? En welke invloed hebben jouw houding en uitstraling op de situatie? Aan de hand van diverse fysieke en mentale werkvormen ga je met deze thema’s aan de slag.

Wat leer je in deze training?

In deze training leer je om steviger in je schoenen te staan. Je leert om voor jezelf op te komen, waardoor je beter op diverse situaties kunt reageren. Deze weerbaarheidstraining is speciaal gericht op medewerkers in de zorg. In de zorg komen er helaas regelmatig situaties voor waarin iemand grensoverschrijdend gedrag vertoont. Dit kan agressief gedrag zijn, maar ook bijvoorbeeld intimidatie komt zeker voor. Het kan dan als zorgmedewerker lastig zijn om jouw grenzen aan te geven, terwijl dit wel enorm belangrijk is. Dit is precies waar de weerbaarheidstraining bij kan helpen.

Het aangeven van jouw grenzen begint bij het tijdig herkennen van je eigen grenzen. Hier beginnen we dan ook mee. Daarna leer je om de grenzen duidelijk aan te geven. Respect voor de ander is hierbij belangrijk. De manier waarop jij je opstelt maakt veel uit voor het resultaat. Daarom besteden we ook de nodige aandacht aan het effect van jouw houding en uitstraling. Hiervoor gebruiken we diverse mentale en fysieke werkvormen. Deze helpen ook bij het vergroten van jouw eigenwaarde. Dit alles tezamen zorgt ervoor dat jij steviger in je schoenen komt te staan, waardoor jij in grensoverschrijdende situaties beter weet te handelen.

Waarom een cursus voor de zorg?

Als zorgmedewerker krijg jij dagelijks te maken met veel verschillende mensen en situaties. Helaas verlopen niet alle contacten even prettig en regelmatig krijgen zorgmedewerkers te maken met grensoverschrijdend gedrag. Dit gedrag kan diverse vormen aannemen. Denk bijvoorbeeld aan intimidatie of verbale of fysieke agressie. Als medewerker is het voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van de omgeving, belangrijk dat jij weet hoe je in zulke situaties moet handelen. Hierbij kan een weerbaarheidstraining erg waardevol zijn.

Is deze weerbaarheidstraining in Drenthe geschikt voor jou?

Voel jij je niet altijd zeker in jouw handelen? Twijfel je over hoe je moet reageren op grensoverschrijdend gedrag? Of wil je gewoon zekerder in je schoenen staan op de werkvloer? En ben je ook nog een medewerker in de zorg in (de omgeving van) Drenthe? Dan kan deze weerbaarheidstraining jou zeker helpen. Zo vergroot jij jouw gevoel van veiligheid op de werkvloer.

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden?