Weerbaarheidstraining Hengelo

Als medewerker in de zorg krijg je dagelijks met veel verschillende situaties te maken. Helaas komt het regelmatig voor dat er in zo’n situatie sprake is van grensoverschrijdend gedrag. Dit kan verbale of fysieke agressie zijn, maar ook onder meer intimidatie komt regelmatig voor. Als zorgmedewerker is het enorm belangrijk om stevig in je schoenen te staan. Je moet niet alleen je eigen grenzen herkennen, maar deze ook op een respectvolle en duidelijke manier kunnen aangeven. Ben jij een zorgmedewerker in de omgeving Hengelo en wil je graag aan je weerbaarheid werken? Dan is deze weerbaarheidstraining zeker iets voor jou.

Wat kun je verwachten van de training?

In de zorg komen er regelmatig situaties voor waarbij jij als medewerker je grenzen aan moet geven. De manier waarop jij dit doet heeft een groot effect op het verdere verloop van de situatie. Voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van jouw collega’s, patiënten, cliënten en andere omstanders is het belangrijk dat dit op een goede manier gebeurt. Deze weerbaarheidstraining in Hengelo kan je daarbij helpen.

Het adequaat handelen in een grensoverschrijdende situatie begint bij het herkennen van jouw eigen grenzen. Daarna is het belangrijk dat je weet hoe je deze grenzen communiceert met de ander. Dit moet op een duidelijke, maar ook respectvolle manier gebeuren. Jouw houding en uitstraling hebben hier veel effect op. Tijdens deze weerbaarheidstraining besteden we hier dan ook zeker aandacht aan. Ook gebruiken we diverse mentale en fysieke werkvormen om jouw eigenwaarde te vergroten. Hoe steviger jij in je schoenen staat, hoe beter jij in grensoverschrijdende situaties kunt handelen. Dit vergroot jouw (gevoel van) veiligheid op de werkvloer.

Past deze weerbaarheidstraining in Hengelo bij jou?

Ben jij een zorgmedewerker in (de omgeving van) Hengelo en wil jij jouw gevoel van veiligheid op de werkvloer vergroten? Dan is de weerbaarheidstraining wat voor jou. Vaak kunnen een paar kleine aanpassingen in jouw houding of uitstraling een groot effect bewerkstelligen. Dit alles begint bij bewustwording. In welk zorgdomein je ook werkzaam bent en met welke doelgroep jij ook werkt, je weerbaarheid vergroten is altijd waardevol.

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden?