Weerbaarheidstraining in Leeuwarden

Als zorgmedewerker in de omgeving van Leeuwarden krijg je regelmatig te maken met grensoverschrijdend gedrag. Het is belangrijk om jouw grenzen te herkennen en aan te geven om je werk goed te kunnen uitvoeren. Een weerbaarheidstraining speciaal gericht op zorgmedewerkers kan je hierbij helpen. Deze training helpt je om steviger in je schoenen te staan, waardoor je beter op diverse situaties kunt reageren.

Wat leer je tijdens deze training?

Tijdens de weerbaarheidstraining in Leeuwarden leer je:

  1. Het herkennen van je eigen grenzen.
  2. Het duidelijk aangeven van je grenzen met respect voor de ander.
  3. Het effect van jouw houding en uitstraling op het verloop van een situatie.
  4. Het vergroten van jouw eigenwaarde.
 

Diverse mentale en fysieke werkvormen worden ingezet om je bewust te maken van de signalen die je krijgt om je houding en uitstraling aan te passen aan de situatie. Deze kennis en ervaring kun je direct binnen jouw dagelijkse werk toepassen, waardoor je de veiligheid op de werkvloer vergroot.

Waarom een weerbaarheidscursus voor de zorg?

Zorgmedewerkers hebben dagelijks te maken met veel verschillende mensen en situaties. Helaas verlopen niet alle contacten even prettig en regelmatig krijgen zorgmedewerkers te maken met grensoverschrijdend gedrag, zoals intimidatie, verbale of fysieke agressie. Het is voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van de omgeving. Het is dus belangrijk dat je weet hoe je in zulke situaties moet handelen. Hoe sterk jij in je schoenen staat, heeft veel invloed op het verloop van de situatie. Een weerbaarheidstraining kan hierbij erg waardevol zijn.

Is deze training geschikt voor jou?

Deze training in Leeuwarden is geschikt voor zorgmedewerkers die:

  • Niet altijd zeker zijn in hun handelen.
  • Twijfelen over hoe te reageren op grensoverschrijdend gedrag.
  • Zekerder in hun schoenen willen staan op de werkvloer.
  • Hun gevoel van veiligheid op de werkvloer willen vergroten.
 

Als jij je in een of meer van deze situaties herkent, kan de weerbaarheidstraining voor zorgmedewerkers jou helpen om jezelf te versterken en effectiever om te gaan met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden?